Vorm: "Geen reden voor discussie Van der Sar"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
FC Utrecht-doelman Michel Vorm keepte vorige week woensdag in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Schotland zijn eerste WK-kwalificatieduel namens het Nederlands elftal. Met enkele goede reddingen maakte Vorm een uitstekende indruk op Hampden Park.

In een gesprek met Voetbal International geeft Vorm aan dat er wat hem betreft geen reden is om te discussiėren of Edwin van der Sar wel of niet moet terugkeren in Oranje. De doelman van Manchester United, tevens recordinternational van Nederland, liet recentelijk doorschemeren wel wat voor te voelen voor een rentree.

"Ach, het is in mijn ogen vooral een thema binnen de media," vindt Vorm. "Natuurlijk is Van der Sar een fantastische keeper, maar het is nu toch niet aan de orde? Allereerst moet hij nog fit worden, laten we dat eerst afwachten. Ik vind dat de drie keepers die er nu staan het vertrouwen moeten krijgen. Wat dat betreft is het mooi dat Piet (Velthuizen, red.) en ik het goed hebben gedaan, anders was de buitenwereld echt over ons heen gevallen. Eigenlijk is er dus helemaal geen reden voor deze discussie."

Met zijn goede wedstrijd tegen Schotland onderstreepte Vorm dat hij momenteel goed bezig is. "Het was super in Glasgow, gewoon een fantastische ervaring," betoogt de sluitpost. "Ik kan hier heel veel gaan zeggen over de sfeer in Glasgow, maar daar moet je gewoon bij zijn geweest om het te snappen. Bovendien heb ik een lekkere wedstrijd gespeeld en was na afloop iedereen vrij enthousiast over mijn optreden. Dat heeft me wel goed gedaan."

Vorm maakte inmiddels al enkele keren deel uit van de selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Het WK in Zuid-Afrika lonkt derhalve, weet ook de FC Utrecht-goalie. "Over acht maanden is het al zover," aldus Vorm. "De afgelopen periode heb ik ook gemerkt dat ik inmiddels echt deel uitmaak van de selectie, je wordt bij alles betrokken en bent een volwaardig lid. Achter Maarten Stekelenburg vechten Piet Velthuizen en ik momenteel voor onze plek. Ik hou er serieus rekening mee dat ik mee ga naar Zuid-Afrika, en soms is het best moeilijk dat te beseffen."