[LMS] Spyker presteert goed op Silverstone

Jorn (existenz)
Ondanks een achtste startplaats in de GT2-klasse heeft het Nederlandse Spyker Squadron toch een derde plaats weten te behalen in de 1000km van Silverstone.

Zowel Jarek Janis als Tom Coronel vergden het uiterste van hun wagen en zorgden er daardoor door dat er veel plaatsen goedgemaakt werden. Ondanks problemen met de grip in het begin van de race, wist het team door een goede pitsstop-strategie toch veel plaatsen goed te maken. Toen er al redelijk wat kilometers verreden waren op het Britse asfalt verbeterde de grip van de auto, waardoor het tweetal pas echt kon aanzetten.

Het team is dan ook zeer verheugd met de prestatie in de afsluitende race van het seizoen: "Het is geweldig om het seizoen af te sluiten met een podiumfinish. Samen met een finish op Le Mans en nog één podiumfinish zorgt dit dat 2009 een erg goed jaar voor ons was in de Le Mans Series." In de einduitslag bij de constructeurs is het team bovendien derde geworden, waarbij zij Lamborghini en Aston Martin achter zich lieten.