[Dakar] Van den Brink ook weer van de partij

Jorn (existenz)
Ook komend jaar is Van den Brink Rallysport weer van de partij in de Dakar-rally. Het team heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden en hoopt de komende editie weer dezelfde prestaties te kunnen leveren als bij hun debuut de afgelopen editie.

Met vijf top tien finishes en een sterke 12e plaats in het truckklassement stond het Dakar-debuut als een huis. Met Mammoet als inspirerende hoofdsponsor, de mondiaal opererende specialist in zwaar transport, hijs- en bergingswerk, gaat het team op zoek naar nieuwe successen.

Jan van Seumeren, directielid van Mammoet, legt uit waarom de internationaal opererende specialist in speciaal transport dit jaar hoofdsponsor is van Van den Brink Rallysport: "De Dakar is één van de zwaarste wedstrijden ter wereld. Mens en machine moeten er één zijn. Je hebt doorzettingsvermogen, intelligentie en oplossend vermogen nodig om te kunnen presteren. In onze branche is dat ook zo. Net als Van den Brink Rallysport is Mammoet klaar voor elke uitdaging."

Het team is dolgelukkig met de steun van de nieuwe en enthousiaste hoofdsponsor. "Het is fantastisch dat we zo vroegtijdig mogen melden dat we in 2010 opnieuw aan de start staan van de Dakar Rally. Zeker in deze economisch roerige tijden", zegt rijder en teameigenaar Martin van den Brink.

Om te beginnen wordt de bijna 1000 PK sterke rallytruck de komende weken opnieuw opgebouwd in de garage van Van den Brink in Harskamp. Cruciale delen als wielophanging, aandrijflijn en stuurinrichting worden in nieuwstaat gebracht, zodat het team met een zo goed als nieuwe truck begint aan het avontuur in 2010. De komende Dakar-editie vormt Martin van den Brink een team met navigator Arjan Veenvliet en monteur Martien Hol. Met de ervaring van dit jaar op zak, zal het team ook op zoek gaan naar dagsuccessen en een plek in de top tien van het algemeen klassement.