Red Bull: "Titelstrijd is voorbij"

Peterselieman
Red Bull-baas Dietrich Mateschitz zegt dat de kansen van zijn renstal op het winnen van de Formule 1-titel dit jaar over zijn. Sebastian Vettel nam weliswaar een puntje mee uit Monza, maar concurrent Brawn GP behaalde de eerste twee plaatsen, waardoor de achterstand opliep.

Met nog vier races te gaan staat Jenson Button in het klassement eerste met tachtig punten. Rubens Barrichello is tweede met 66 punten. Vettel bezet plaats drie met 54 punten, 2,5 punten voor teamgenoot Mark Webber. Hierdoor is er nog een theoretische kans op de titel voor het Oostenrijkse team.

Red Bull Racing behaalde in de afgelopen wedstrijden mede door de falende Renault-motoren weinig punten, waar Barrichello dit wel deed. Mateschitz zei dat zijn team het niet in Monza verloren had. "Eerlijk gezegd hebben we het al eerder verloren. De redenen hiervoor zijn dat onze motor inferieur is ten opzichte van enkele concurrenten en de regels dat een rijder maar acht motoren per seizoen mag hebben zonder dat er getest en ontwikkeld kan worden."

"De tijden dat een team een heel seizoen kan domineren zijn voorbij. Een auto van nu kan niet op elk circuit zijn. Het is net zoals rijders die ook hun ups en downs hebben."

Daarnaast kan het team voor de resterende races maar van een beperkt aantal motoren gebruik maken. Hierdoor is het voorbereiden op de races lastig. "Je kunt niet uitsluiten dat we weer succesvol worden en weer winnen, maar ik betwijfel of we vanaf nu vier topresultaten met onze beide rijders gaan halen. We kunnen namelijk ons niet goed op de races voorbereiden omdat we aan onze motoren moeten denken. Dat zijn vreemde condities waar we onder moeten racen."