[US Open] Federer naar finale

Frank (franklop)
Roger Federer heeft zich voor de zevende opeenvolgende keer geplaatst voor de finale van een grand slam. In de halve finale van de US Open was hij te sterk voor Novak Djokovic met 7-6, 7-5 en 7-5.

De eerste games verliepen voor beide spelers zonder problemen. In de vijfde game kreeg Federer zijn eerste breekkansen, die werden weggewerkt door de Serviër. Een game later kreeg Djokovic zelf twee breekkansen waarvan hij de eerste verzilverde. Echter zijn voorsprong was van korte duur, want de game daarna brak de Zwitser terug. Uiteindelijk liep de eerste set uit op een tiebreak. Daarin nam Federer snel een minibreak voorsprong en pakte uiteinde de tiebreak met 7-3.

De tweede set verliep op service tot 6-5 voor Federer. Zoals zo vaak wist de Zwitser op het juiste moment toe te slaan en pakte de tweede set op zijn derde setpunt. Ook de derde set verliep lang op service. Op 4-3 kreeg Federer twee breekpunten, welke hij niet kon afmaken. Een game later was het de Serviër die twee breekpunten had, die ook beide niet werden benut.

Op 6-5 maakte Federer op 0-30 een geweldig punt waarbij hij de bal door zijn benen sloeg. Dat punt is hier te bekijken. Het leverde hem drie matchpoints op. De Zwitser pakte de wedstrijd direct op het eerste wedstrijdpunt, wat hem een kans biedt om voor de zesde keer op rij de US Open op zijn naam te schrijven.

Federer zal het in de finale opnemen tegen Juan Martin Del Potro, die eerder vandaag Rafael Nadal uitschakelde. De finale wordt maandag om 22:00 Nederlandse tijd gespeeld.