[US Open] Del Potro verrast Nadal

Frank (franklop)
Juan Martin Del Potro heeft de finale bereikt van de US Open. De als zesde geplaatste Argentijn was te sterk voor de Spanjaard Rafael Nadal, die als derde is geplaatst. Het werd uiteindelijk 6-2, 6-2 en 6-2 voor de op een hoog niveau spelende Del Potro.

In de eerste set werd direct de toon gezet door de twee spelers. Lange en mooie rally’s wisselden elkaar af en er waren enkele breekkansen te noteren. Del Potro was de eerste die een breek kon plaatsen op de service van Nadal en liep uit naar een 5-2 voorsprong. Op de service van Nadal kreeg de Argentijn drie setpunten, waarbij hij de derde uitmaakte met een mooie inside-out backhand.

Nadal probeerde in de tweede set Del Potro direct onder druk te zetten. Dit leverde hem wel een breekpunt op, maar de Argentijn behield zijn service. In de vierde game kreeg Del Potro zelf een mogelijkheid op de service van de Spanjaard. Nadal sloeg op het breekpunt een dubbele fout, waardoor Del Potro op 3-1 kwam. Nadal kwam in zijn volgende servicegame weer in de problemen. Del Potro kreeg vier breekpunten maar Nadal werkte ze allemaal weg. Op 5-2 kreeg de Argentijn weer drie setpunten op de service van Nadal, waavan de tweede raak was.

Het niveau van Del Potro bleef hoog. In het begin van de derde set kreeg hij weer een breekkans, welke hij weer benutte. De servicegames werden daarna behouden door beide heren, waarbij vooral Del Potro hoogstaand tennis liet zien. Bij een 5-2 stand op de service van Nadal kreeg Del Potro drie matchpoints, waarbij de eerste direct raak was.

In de finale op maandag speelt Del Potro tegen de winnaar van de partij tussen Roger Federer en Novak Djokovic. De wedstrijd begint vanavond om 22:30.