Di Montezemolo: "Alonso rijdt ooit voor Ferrari"

Peterselieman
Ferrari-president Luca di Montezemolo heeft verklaard dat Fernando Alonso ooit in een Ferrari te bewonderen zal zijn. Hiermee laat de Italiaan op Monza impliciet weten dat de tweevoudig wereldkampioen volgend jaar nog niet in een scharlakenrode bolide zal rijden.

Alonso werd lange tijd aan Ferrari gelinkt en met de komst van sponsor Santander naar Ferrari leek een deal slechts een kwestie van tijd. Di Montezemolo zei dat Ferrari al te veel rijders voor volgend jaar heeft, maar Alonso in de toekomst toch aan zich binden. "Ik zorg er vroeg of laat voor dat het gebeurt. We zullen wel zien wanneer dat is."

"Voor volgend jaar hebben we Räikkönen, Massa, Fisichella, Badoer, Gené en Michael Schumacher, dus we hebben net zo'n grote bank als Real Madrid heeft. We hebben twee buitengewone rijders met de wereldkampioen van 2007 en de man die vorig jaar vijftien seconden kampioen was."

"Wat betreft Alonso, ik hou van hem. Hij is een goede coureur die ik in zijn tijd bij Minardi al spotte. Hij heeft titels gewonnen en ik heb altijd al gedacht dat alle grote coureurs vroeg of laat naar Ferrari gaan."