[Vuelta] Geblesseerde Marcato geeft op

Sjors (Sj0rSz)
Marco Marcato gaat vandaag niet meer van start in de Vuelta a Espaņa. De renner van Vacansoleil ondervindt teveel hinder van een val in Luik.

Marcato kwam anderhalve week geleden zwaar ten val in de slotkilometers van de vierde etappe. Een onderzoek in het ziekenhuis van Tarragona bracht geen breuken aan het licht. Doordat de pijn niet minder werd in de afgelopen week, zijn er op de tweede rustdag wederom foto's genomen. Hierop kwam een fissuur aan het heiligbeen naar voren.

Doordat de bloeduitstorting in Marcato's onderrug weggetrokken was, kwam op de tweede rustdag wel een scheur aan het ligt. Teamarts Peter Janssen: "Bij een kneuzing was de pijn minder geworden, maar dit was nu niet het geval, dus moest er meer aan de hand zijn. Voor een fissuur aan het heiligbeen staat normaal drie weken herstel. Tijdens de inspanning op de fiets blijft er beweging in het heiligbeen en is er geen of nauwelijks kans op herstel. Marco heeft veel pijn geleden de afgelopen week en zal nu echt rust moeten nemen."

De 25-jarige Italiaan was zeer teleurgesteld: "Ik zag deze ronde als een belangrijke stap in mijn ontwikkeling maar ik kon door de val niet koersen zoals ik graag doe. De pijn verschilde van dag tot dag, maar werd zeker niet minder. Dat ik woensdag derde werd, was mooi, maar gisteren kon ik dan haast niet uit het zadel tijdens onze trainingstocht."