Valverde: "Gesink één van de betere klimmers"

Sjors (Sj0rSz)
Alejandro Valverde, rijdend voor Caisse d'Erpagne, mag zich op dit moment nog de leider in de Vuelta a España noemen. Het is echter nog maar de vraag of dat na dit weekend nog zo zal zijn.

Valverde wordt namelijk op de hielen gezeten door Cadel Evans (Silence-Lotto) en Robert Gesink. Zij hebben een achterstand van respectievelijk zeven en 36 seconden op de leider in het algemeen klassement.

Valverde denkt dat het naderende weekend de beslissing zal gaan brengen. "Het wordt heel moeilijk om degene die na de etappe van zondag de gouden leiderstrui draagt er nog uit te rijden. Zelfs al wacht ons een zware laatste week met lastige overgangsritten en de tijdrit in Toledo."

De Spanjaard is al een aantal jaar bezig om de Vuelta a España op zijn naam te schrijven. Elke keer zakte Valverde in de laatste week door het ijs. Zo werd de renner al een keer derde (2004) en tweede (2006). "Vroeger wilde ik koste wat kost etappes winnen en raakte ik langzaam uitgeput. Nu rijd ik veel efficiënter, laat me minder gelden in sprintjes," liet hij weten.

Tot slot keek Valverde ook nog even naar de concurrentie voor de komende dagen. "Ivan Basso is mijn grootste concurrent," aldus de Spanjaard. "Maar ik zal ook moeten letten op Cadel Evans. In Assen (bij de start, red.) wisten we niet in welke vorm hij verkeert, nu heeft hij laten zien hoe sterk hij is."

"En natuurlijk is iedere renner die kort staat in het klassement extreem gevaarlijk, ik houd dus zeker rekening met Samuel Sánchez en Robert Gesink, één van de beste klimmers in het peloton."