Räikkönen mikt op podiumplek Monza

RowanF1
Kimi Raikkonen bezorgde zijn werkgever Ferrari op Spa-Francorchamps de eerste overwinning van het seizoen. De wereldkampioen wil die prestatie in de thuisrace van Ferrari op Monza een passend vervolg geven. Raikkonen: “In België zegevierden we en we willen de goede lijn van de laatste races doortrekken en proberen weer op het podium te eindigen.”

"We hopen ook in de laatste races van het seizoen podiumplaatsen te kunnen boeken, na onze overwinning in België", zei Räikkönen. "De zege op Spa was erg belangrijk voor het team. Toen ik op het podium stond, zag ik de enorme blijdschap bij de monteurs en realiseerde ik me hoeveel deze overwinning voor hen betekende. Het was geweldig om de Finse en Italiaanse volksliederen weer te horen en het zou geweldig zijn als we voor het einde van het seizoen nog eens kunnen winnen."

"Op Monza heb ik nog nooit weten te winnen, maar ik mag er desondanks erg graag rijden", vervolgde de Fin. "Het is een fantastisch gevoel om zoveel rode vlaggen langs de baan te zien. Ik voel geen extra druk na onze zege in Spa, maar ik weet heel goed hoe graag het team hier een goed resultaat wil boeken."