Mallya heeft vertrouwen in Force India

Marjo (Muck)
Ondanks het vertrek van Giancarlo Fisichella naar Ferrari is teambaas Vijav Mallya ervan overtuigd dat Force India in Monza mee zal strijden voor de grote prijzen.

Nadat Fisichella in Spa de eerste triomf voor Force India bij elkaar reed, werd hij gecontracteerd door Ferrari om als vervanger van Felipe Massa het seizoen af te maken. Daarom zal Force India het in Monza met Vitantonio Liuzzi moeten doen. Teambaas Vijav Mallya denkt dat dit geen enkel probleem op gaat leveren: "Adrian Sutil en Liuzzi kennen elkaar goed, ze weten hoe het team werkt en ze kennen de auto’s, dus ik denk dat we zeker in staat zullen zijn om verder te gaan waar we vorig weekend zijn gebleven. KERS zal wel een grote rol spelen deze keer. Het zal moeilijk zijn om voor de auto’s met KERS te blijven. Maar dat betekent niet dat we er niet voor gaan."

Met het succes in Spa heeft Force India een duidelijke toon gezet in de paddock. "Ik denk niet dat iemand ons nu nog afschrijft", zo stelt hij.

Aangezien de circuits van Spa en Monza in elkaars verlengde liggen, verwacht Mallya dat er ook deze keer goede resultaten bereikt gaan worden: "Als je snel bent in Spa, ben je dat meestal ook in Monza. Ik hoop dat we opnieuw door Q2 komen en kunnen strijden om punten."