Freire: "Ik ga misschien toch door"

Sjors (Sj0rSz)
Het is nog maar de vraag of Óscar Freire zijn fiets na volgend seizoen aan de wilgen zal hangen. De Spanjaard is inmiddels 34 jaar en zou met pensioen willen gaan. Op het digitale thuis van de Rabobank-wielerploeg trekt hij zijn eerder uitgesproken woorden in twijfel.

"Hmmm, misschien toch niet. Ik ben er nog niet zo zeker over. Het zou kunnen, maar mijn besluit staat eigenlijk nog niet definitief vast. Ik begrijp wel dat veel mensen verrast zijn door het nieuws, maar zo stellig heb ik het echt niet bedoeld. Eind 2010 ben ik bijna 35, dan zou het zomaar kunnen, dat ik stop. Maar eigenlijk wil ik helemaal nog niet aan de toekomst denken. Dit seizoen zijn er nog prijzen te winnen," liet Freire in een reactie weten.

Freire had overigens niet verwacht dat zijn afscheid zo'n groot nieuws zou zijn. Dat was niet alleen in Nederland het geval, maar ook daarbuiten. "Dat had ik niet verwacht. Ook omdat het voor mijn eigen gevoel nog niet zo stellig was. Het zou een mooi afscheid zijn, heb ik gezegd, dat wel. Bij de ploeg waar ik me prettig voel. Maar ik word voortdurend heen en weer geslingerd tussen twijfel en zekerheid. Het ene moment wel, het andere moment niet. We zien volgend jaar wel hoe ik me dan voel."