Hoogerland: "Ik vlieg er in"

Peterselieman
De ploegleider van Vacansoleil Hilaire van der Schueren krijgt in de Vuelta a Espaņa grijze haren van zijn pupil Johnny Hoogerland. De Zeeuw staat goed in het klassement, maar schuwt desondanks de aanval niet.

Zo trok Hoogerland in de elfde etappe opnieuw ten strijde. "Ik was razend. Deze ontsnapping was gedoemd te mislukken. Als er nu geen rustdag zou zijn, had ik hem persoonlijk teruggehaald," zei Van der Schueren die later zijn uitspraken afzwakte. "Op zo'n jongen kun je toch niet boos blijven."

Zo werd de ploegleider kwaad op Hoogerland die even een paar bidons voor zijn ploeggenoten ging halen en daarmee volgens zijn coach onnodig energie verspilde. "Ik begrijp het wel. Nu ik vijftiende in het klassement sta, ben ik daar niet de aangewezen man voor. Maar toch ben ik niet te beroerd om het te doen," zei de onstuimige Zeeuw die rustig aan doen maar niets vindt.

"Sommige mensen denken dat ik een rock-'n-rollfiguur ben. Dat ik jarenlang alleen maar op stap ben geweest en achter de vrouwen aan heb gezeten. Ja, ik heb een gouden ketting met een kruis eraan. En die stier, ja die laat ik graag zien aan mijn tegenstanders. We zijn toch in Spanje? Misschien ben ik wel anders dan de rest. Is dat erg? Als ze met mijn imago bedoelen dat ik een knokker ben, streelt dat alleen maar mijn ego. Ik durf erin te vliegen. Dat maakt voor mij het wielrennen leuk en ik denk ook voor de toeschouwers."