[US Open] Clijsters naar halve finale

Frank (franklop)
Kim Clijsters heeft voor de derde keer in haar carriere de halve finale bereikt van de US Open. Op Flushing Meadows was ze veel te sterk voor de Chinese Na Li. Het werd 6-2 en 6-4.

Clijsters begon sterk aan de partij en brak de Chinese in de derde game. Al snel liep de Belgische uit naar 5-1 en benutte een game later direct haar eerste setpunt. Clijsters was niet van plan om net als in de gewonnen partij tegen Venus Williams de tweede set makkelijk in te leveren. Ze begon daarom voortvarend en brak Li direct in de eerste game.

Echter verslapte Clijsters iets verder in de set en werd in de zesde game werd teruggebroken. Clijsters herpakte zich en kreeg in de negende game twee breekpunten. De tweede verzilverde ze, waardoor ze voor de wedstrijd kon gaan serveren. Het tweede wedstrijdpunt was raak voor Clijsters, die zich voor het eerst sinds 2005 plaatste voor de halve finale.

Clijsters komt in de halve finale uit tegen de winnares van de partij tussen Serena Williams en de Italiaanse Flavia Pennetta.