"Laten we proberen het stadion stil te krijgen"

Peterselieman
Alhoewel het Nederlands elftal al lang en breed geplaatst is voor het WK in Zuid-Afrika, zal Oranje volgens verdediger André Ooijer de wedstrijd tegen Schotland van komende woensdag niet gaan weggeven.

Tegenover De Telegraaf maakt Ooijer duidelijk dat Oranje er volledig voor zal gaan op Hampden Park, dat gevuld zal zijn met ruim 50.000 Schotse fans. "Het is een belevenis in die ambiance te spelen," vertelt Ooijer.

"Daar kijkt iedereen naar uit. Voetballen voor je land betekent voor die jongens daar misschien nog wel meer dan voor ons. Mede door het publiek wordt het dan heel groot gemaakt. Dat is mooi, ook voor een tegenstander."

Nederland won tot nu toe alle wedstrijden in de WK-kwalificatiereeks en speelt derhalve alleen voor de eer in Glasgow. Ooijer wil er desondanks volledig voor gaan tegen Schotland. "Laten wij proberen het stadion stil te krijgen."

24 punten uit acht duels is het streven voor bondscoach Bert van Marwijk en zijn ploeg. Ooijer: "Daar zijn we heel serieus mee bezig. We hebben dan een geweldige prestatie geleverd. Bovendien is de consequentie dan mogelijk ook nog eens dat we straks bij de loting voor het WK groepshoofd zijn. Er zijn daarom genoeg redenen om voluit te gaan."