Van der Wiel: "Ik ben gaan knokken"

Ermin (TheClown1)
Gregory Van der Wiel stond zaterdag wederom in de basis bij het Nederlands elftal. De Amsterdammer, die inmiddels drie interlands achter zijn naam heeft staan, hield daarmee Everton-aanwinst John Heitinga uit de basis.

"Ik voel me steeds meer thuis bij Oranje." In De Telegraaf vertelt hij over zijn jeugd, waarin hij een groot fan was van Robin van Persie. Speelde hij vijf jaar geleden nog met een shirt van de Rotterdammer op de pleintjes van Osdorp, nu speelt hij samen met de ster van Arsenal in het Nederlands elftal. "Ik moet er nog even aan wennen dat ik nu een teamgenoot van hem ben."

Ruim vier jaar geleden kon de meest opvallende verschijning van Oranje, Van der Wiel, tekenen bij Feyenoord en PSV. De toenmalig speler van HFC Haarlem koos echter voor een terugkeer bij Ajax. Een verstandige keuze bleek later, want via een stormachtig vorig seizoen is hij inmiddels een vaste waarde bij de Amsterdammers geworden.

"Als jeugdspeler van Haarlem ben ik gaan nadenken. De meeste jongens die bij Ajax weg moeten, krijgen verkeerde vrienden of zie je alleen maar in het uitgaansleven. Ik ben gaan knokken. Ik kon al aardig voetballen maar heb bij Haarlem karakter gekregen", met dat karakter heeft hij inmiddels bondscoach Bert van Marwijk weten te overtuigen. "Hij was tevreden over me, al zegt dat niet dat ik woensdag ook tegen de Schotten mag beginnen."