'Mercedes wil Brawn GP-aandelen kopen'

Sally (Tessa)
Mercedes-Benz staat op het punt om zijn belang te vergroten in het Formule 1-team Brawn GP, dat staat in de Britse krant The Daily Telegraph. Nadat eerder deze maand al de sponsordeals voor komend seizoen rond waren zijn de vooruitzichten van het voormalige Honda-team gunstig.

Nu wil de Duitse autofabrikant aandelen verwerven in de rivalen van McLaren, waarvan Mercedes veertig procent van de aandelen in zijn bezit heeft. Een woordvoerder van McLaren-Mercedes vertelde aan autosport.com dat het team geen bezwaar ziet dat de motorenleverancier investeert in de concurrentie. "Mercerdes-Benz' levering van motoren aan McLaren is een langetermijnbesluit - het bedrijf is aan zijn vijftiende opeenvolgende jaar bezig dat het aan McLaren levert - en daar komen ongetwijfeld nog meer jaren bij."

"Toch staan we achter het plan om andere teams in de Formule 1 te steunen en we zijn blij dat Mercedes-Benz zijn motoren ter beschikking stelde van Brawn GP, op die manier dat team van de ondergang reddend. En ook Force India is opgebloeid mede vanwege de samenwerking met de levering van motoren en aandrijving. Dat bleek onlangs wel uit de fantastische tweede plaats bij de Belgische Grand Prix", aldus de woordvoerder. Mercedes-Benz ontkent een volledige buy-out maar sluit een overname van aandelen niet uit.

Honda verkocht vorig jaar het noodlijdende team voor het symbolische bedrag van één dollar aan Ross Brawn, die het team omdoopte in Brawn GP. Nick Fry, de huidige algemeen directeur van het Britse team, stelde eind augustus al dat de toekomst van het team op financieel gebied voor de komende drie jaar verzekerd is. Toen wilde Fry nog geen details vrijgeven omtrent de geregelde contracten.

"We hebben geen zorgen over de financiën voor dit jaar en de drie jaar hierna", vertelde Fry. "We hebben een aantal leuke contracten getekend die bekend worden gemaakt als we de auto voor volgend jaar presenteren. We hebben totaal geen financiële zorgen." Brawn GP gaat momenteel aan de leiding in zowel het coureurs-, met Jenson Button, als constructeurskampioenschap.