Chelsea kan transferverbod FIFA omzeilen

Sjors (Sj0rSz)
Er bestaat toch nog een kans dat Chelsea in januari 2010 nieuwe spelers kan kopen. De FIFA liet enkele dagen geleden weten dat de Londenaren zich in de eerstkomende twee transferperiodes niet mag versterken, maar nu blijkt dat deze straf te omzeilen is.

Chelsea zal dan wel de beroepsperiode van 21 dagen volledig moeten benutten. The Blues kregen deze straf opgelegd, omdat bij de aankoop van Gael Kakuta in 2007 onrechtmatig werd gehandeld. De middenvelder zou door de Engelse ploeg namelijk aangespoord zijn om zijn contract met RC Lens te verbreken.

"Chelsea is geschorst voor het aantrekken van nieuwe spelers, zowel nationaal als internationaal, voor de komende twee complete transferperiodes," was in een verklaring van de wereldvoetbalbond te lezen.

Carlo Ancelotti, manager van Chelsea, liet van begin af aan al weten tegen deze sanctie te zullen vechten. Mocht de ploeg uit Londen echter een aantal weken wachten met het indienen van een bezwaarschrift, dan zal het internationale sporttribunaal (CAS) niet voor 1 januari tot een uitspraak komen. Dit houdt weer in dat de straf van de FIFA de komende maanden nog niet in kan gaan. Hierdoor zouden The Blues in januari alsnog actief kunnen zijn op de transfermarkt.

"Als we het beroep volgende week ontvangen, is het realistisch dat de zaak in november in behandeling zal worden genomen en in december een uitspraak volgt," liet secretaris generaal van het CAS, Matthieu Reeb, aan BBC Sport weten. "Mocht het langer duren, dan moeten we tot volgend jaar wachten en hebben we een probleem met de transferperiode in januari. De straf gaat dan pas in tijdens de volgende transferperiode."