Jong Oranje start EK-kwalificatie met winst

Frank (franklop)
Jong Oranje heeft de eerste stap gezet die richting het EK 2011 moet leiden. In Emmen won het elftal van zijn leeftijdsgenoten uit Finland, 2-0. Doelpuntenmakers waren Siem de Jong en Diego Biseswar.

De overwinning kwam, ondanks een duidelijk overwicht, moeizaam tot stand. Vaak werd de aanval gezocht, maar de Finnen wisten het voorspelbare spel van Oranje gemakkelijk te ontregelen. Desondanks viel de 1-0 al snel. Een schot van De Jong was de Finse doelman te machtig.

Na rust kreeg Finland, door het aanvallende spel van Nederland, meer ruimte om te counteren en werd ook regelmatig gevaarlijk door onder andere Pukki. Echter was het toch Jong Oranje dat scoorde. Leroy Fer wist Biseswar te bereiken, die de 2-0 in de touwen schoot. Hierna kwam Jong Oranje nog een aantal keer goed weg, maar door goed keeperswerk van Tim Krul en een beetje geluk kwam de zege nooit in gevaar.

Karakteristieken

Jong Oranje - Jong Finland 2-0
15’ De Jong 1-0
75’ Biseswar 2-0

Toeschouwers: 6.500
Scheidsrechter: Vucemilovic (Kro)
Stadion: Univé Stadion, Emmen
Gele kaart: Mattila (Jong Finland)

Opstellingen

Jong Oranje: Krul, Janmaat, v. Eijden, Bruma, Kuiper, Donald (Anita/83), De Jong, Fer, Wijnaldum (Barazite/67), v. Wolfswinkel, Biseswar (Emnes/78)

Jong Finland: Lehtovaara, Nikkari, Tanska, Arajuuri, Raitala, Mannström, Mattila (Ojala/81), Toivio, Pelvas (Kangakolkka/73), Riski, Koljonen (Pukki/60)