Jol: "We wilden Huntelaar terughalen"

Sjors (Sj0rSz)
Marko Pantelic, de nieuwe aanvaller van Ajax, was niet de eerste keuze van Martin Jol. De trainer van de Amsterdammers had liever gezien dat Klaas-Jan Huntelaar naar het oude nest zou terugkeren.

"We wilden Klaas-Jan Huntelaar heel graag terughalen, maar dat bleek onmogelijk," lichtte Jol toe. "De meeste opties waren onbetaalbaar. Pantelic is dan misschien niet de centrumspits naar wie we zochten, maar als voetballer hoort hij wel thuis in een voor Ajax te duur segment van de markt. Op de komst van een spits van zijn kaliber had ik een paar weken geleden niet durven hopen."

Jol vervolgde met de woorden: "Ajax en Pantelic proberen van elkaar te profiteren. Daarom heeft Marko een contract van een jaar getekend. Hij kan zich in de kijker spelen en onze selectie krijgt een kwalitatieve impuls."

Daarnaast is de leeftijd binnen de selectie van Ajax erg laag. Pantelic is inmiddels al 30. Toch heeft de Serviër daar geen problemen mee. "Misschien kan ik een soort mentor van die jongens zijn. Het is op dit niveau niet alleen belangrijk dat je goed kunt voetballen, maar ook dat je weet wat er wordt gevraagd op de momenten dat het moeilijker gaat."