[NBA] Bowen houdt het voor gezien

Ermin (TheClown1)
Bruce Bowen zal dit jaar niet op het trainingskamp van de Milwaukee Bucks verschijnen. De 38-jarige small forward heeft besloten om zijn carriere als een NBA-speler te beëindigen. Eerder deze zomer werd hij door de San Antonio Spurs verruild voor Richard Jefferson.

Bowen heeft drie kampioensringen die hij met de Spurs won. In 2003,2005 en 2007 mocht de small forward de kampioenstrofee ontvangen. Bowen stond voornamelijk bekend als een goede verdediger maar ook als een speler die vrij irritant was. Toppers als Kobe Bryant, Steve Nash en Vince Carter vonden het altijd onprettig om tegen hem te spelen. Op de vraag of er mensen blij zullen zijn met zijn vertrek lachte hij. “Er zullen blij gezichten zijn maar ook verdrietige gezichten” , was het antwoord van Bowen.

Acht jaar werd de forward gekozen tot de eerste defensieve team van de NBA en driemaal werd hij als tweede gekozen in de Verdediger van het Jaar catogorie. Spelers hebben jaren geklaagd over het spel van Bowen maar dat komt nu ten einde. Slechts eenmaal gaf hij toe een elleboog uit te hebben gedeeld. Dat was in 2006 tegen Ray Allen, waar hij een 10.000 dollar boete voor kreeg.