Hamilton wil winnen in Monza

Marjo (Muck)
Ondanks de tegenvallende resultaten bij de race in Spa van afgelopen weekend, is Lewis Hamilton vastberaden om in Monza weer te gaan strijden voor de winst. Hij is ervan overtuigd dat hij nog kans maakt op de wereldtitel.

In de kwalificatie lukte het Hamilton niet om in de top tien te komen en ook tijdens de race zat het hem niet mee. Al na enkele bochten kwam hij in aanraking met enkele andere auto's, waardoor de race voor hem al snel tot een einde kwam.

Toch laat Hamilton de moed niet zakken. "Het is hartstikke leuk om gewoon te pushen als een gek en te proberen het maximale resultaat uit je auto te persen. We blijven overal aanvallen", zo stelt de Brit op zijn website.

Hamilton is ervan overtuigd dat de overige vijf races goed uit zullen vallen voor het team van McLaren. "Ik wil echt winnen op Monza. We hebben een goed aerodynamisch pakket en daarna komen er wat upgrades voor Singapore. Ik denk dat we in gevecht kunnen gaan met de voorste auto's."

Hamilton staat op dit moment 45 punten achter op Jenson Button, die het kampioenschap leidt. Er zijn op dit moment nog 50 punten te verdienen, dus er zijn nog mogelijkheden voor Hamilton. "Het klinkt gek, maar ik zet de titel niet uit mijn hoofd totdat het rekenkundig niet meer mogelijk is."