Blatter beantwoordt vragen van toppers

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Sepp Blatter heeft via de website van FIFPro vragen gehad van diverse topspelers. Zo stelden Giovanni van Bronckhorst, Franck Ribéry en John Terry vragen aan de FIFA-baas.

Van Bronckhorst vroeg zich af waarom de FIFA de WADA-dopingcode wil gaan hanteren. ”We proberen hiermee op te komen tegen de té strenge regels in sommige landen. We hebben met WADA afgesproken dat voetballers niet dagelijks hoeven te melden waar ze zich bevinden. We zijn toezichthouders, geen politieagenten,” aldus het antwoord van Blatter.

Ribéry wil weten wat de rechten van spelers is indien clubs zich niet aan de regels houden. Blatter: “Misschien zijn we niet streng genoeg. We zouden een deadline moeten stellen om betalingen te voldoen. Als club zich hier niet aan houden, volgt puntenaftrek. Dat is iets waar we ons tot nu toe niet aan hebben gewaagd.”

Terry stelde vragen over technische hulpmiddelen, om de sport eerlijk te houden. Blatter: ”We hebben een test gedaan met het Hawk-Eye systeem in de Engelse derde divisie. Daaruit bleek dat we minimaal vijf seconden nodig hadden om te beoordelen of de bal over de lijn was. Dat duurt veel te lang.”

Er was een speciale bijeenkomst in Zürich waar Blatter deze vragen beantwoordde.