Loovens kan debuteren tegen Japan

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Glenn Loovens maakt zaterdag in de oefeninterland tegen Japan hoogstwaarschijnlijk zijn debuut voor het Nederlands elftal. De verdediger van Celtic kan de vervanger worden van André Ooijer, die geblesseerd is.

Mocht Loovens van bondscoach Bert van Marwijk in het basiselftal worden ingezet, dan is het waarschijnlijk dat hij het centrale verdedigingsduo met Joris Mathijsen vormt.

Bevestigen wilde Van Marwijk de basisplaats van Loovens donderdag nog niet. "Maar de kans is heel groot dat hij speeltijd krijgt", counterde de keuzeheer van het Nederlands elftal tegenover de aanwezige media.

Loovens maakte bij Feyenoord ook zijn debuut onder Van Marwijk. "Hij is een sterke verdediger die goed kan koppen en een redelijke trap heeft", vervolgt de coach. "Ik vind dat hij tijdens de trainingen goed overeind blijft. En dat is knap als je ziet op wat voor niveau hier soms wordt gevoetbald."

Topspitsen komt Loovens nog niet tegen met Celtic. Van Marwijk: "Maar ik heb ook gezien dat hij onlangs als een van de weinige spelers van Celtic overeind bleef tegen Arsenal. Dat zegt toch wel iets."