Snelheid Force India steekt McLaren

Peterselieman
Teambaas Martin Whitmarsh van het Formule 1-team van McLaren heeft gezegd dat zijn renstal een behoorlijke trap van Force India heeft gekregen. Het Indiase team was met vergelijkbaar materiaal veel sneller dan het grote McLaren dat nu haar huiswerk beter moet gaan doen.

"Ze waren het hele weekend snel op Spa," zei Whitmarsh over de goede prestaties van Force India die bekroond werden met een tweede plaats van Giancarlo Fisichella. "Ze zijn ons voorbijgestreefd en hebben ons op ons lazarus gegeven. Wij zijn daar niet zo blij mee, maar het is goed voor de sport. De inspanningen en het sportieve succes zijn fantastisch en ik weet zeker dat Vijay (Mally, red.), de sponsoren en de supporters van het team van denken dat het mogelijk is."

"Het is mogelijk dat ze in de volgende race weer terugvallen, maar ze hebben de hoop en de verwachting dat ze het kunnen doen en dat motiveert ze. Voor de media en de fans die de verhalen lezen is het fantastisch. Ze hebben ons een schop onder ons achterwerk gegeven en wij moeten daardoor kijken naar wat we doen om ze in de toekomst voor te blijven."

Whitmarsh denkt dat de hoeveelheid downforce op de VJM02 in België bij heeft gedragen aan het succes van de renstal. "Ze hebben een goede motor, dezelfde als wij, en ze hebben een goede versnellingsbak, die wij ook gebruiken. Daarnaast hebben ze hard aan de auto gewerkt."

"Ze hebben met minder downforce gereden dan dat wij deden. En iedereen vraagt zich af of wij hard hadden kunnen pushen als we met minder neerwaartse druk hadden gereden. Ze hebben er veel tijd in moeite in gestoken om te komen waar ze nu zijn. Ik weet zeker dat ze bijna net zo hard als wij werken en ze verdienen het. Ik vind het persoonlijk geweldig."