Hülkenberg mogelijk naar Williams in 2010

Peterselieman
Het Formule 1-team van Williams heeft toegegeven dat Nico Hülkenberg een van de belangrijkste gegadigden op een stoeltje voor volgend jaar is. De Duitser gaat momenteel riant aan de leiding in het GP2-klassement en kan de titel bijna niet meer ontgaan.

"Nico is een van de rijders die op ons lijstje staat," zei technisch directeur Sam Michael. "Maar ook andere coureurs kloppen op de deur. We discussiëren er intern momenteel over en in de komende weken of maanden moeten we een besluit nemen."

Hülkenberg is sinds december 2007 de vaste testrijder van Williams en wordt gerespecteerd binnen het team. Hij is ook een van de weinige testcoureurs die met een 2009-bolide heeft gereden. "Hij is zeker snel," ging Michael verder. "Hij kan een F1-rookie worden, maar het gaat niet alleen om de GP2. Wij volgen hem al lange tijd en onderhouden ook al tijden een relatie met hem."

Onduidelijk is nog of Hülkenberg de mogelijke vervanger zal worden van Nico Rosberg of Kazuki Nakajima. Rosberg, die een aflopend contract heeft, wordt gelinkt aan McLaren, maar Williams probeert de Duitser te behouden. Nakajima is onderdeel van de motorendeal die Williams met Toyota heeft, maar geruchten gaan dat het contract niet verlengd wordt.