Paauwe: "Met Honda is middenmoot mogelijk "

Niels (DerMeister)
Bij VVV-Venlo is men dolgelukkig dat sterspeler Keisuke Honda minimaal tot de winterstop bij de promovendus blijft. Ook de aangetrokken routinier Patrick Paauwe toont zich verheugd over het feit dat de Japanner niet is vertrokken uit Venlo.

Paauwe, die overkwam van Borussia Mönchengladbach, denkt dat er een mooie toekomst is weggelegd voor Honda. Voorlopig zal VVV echter blijven profiteren van de kwaliteiten van de middenvelder. "Zijn uitstraling, zijn kracht, zijn techniek, zijn rust aan de bal...Honda is allesbepalend voor ons", steekt Paauwe de loftrompet voor Honda in Voetbal International.

"Tegenstanders zijn bang voor hem, zetten twee man in zijn nek. Dat maakt ons weer ijzersterk. Met Honda erbij kunnen we dit seizoen écht gaan verrassen, een finish in de middenmoot is mogelijk. Wij hebben Honda, kom maar op. Ik ben er dolblij mee dat hij bij ons blijft."

VVV mag dan wel beschikken over een speler als Honda, op veel andere gebieden heeft de club nog behoorlijk wat werk te verrichten. Paauwe: "Het krachthonk laat heel wat te wensen over bijvoorbeeld, en ook hebben we geen elftalbegeleider en geen materiaalman. Voor het eerst sinds ik betaald voetbal speel, moet ik mijn eigen schoenen poetsen."

"Sommige mensen zullen dit misschien wat zeikerig vinden overkomen, maar een voetballer moet zich negentig minuten kunnen focussen op de wedstrijd. Alle chaos eromheen leidt alleen maar af."