Rasmus Elm gaat voor dezelfde weg als Ibrahimovic

Peterselieman
Vele Europese topclubs zaten achter hem aan, maar het was uiteindelijk AZ dat er vandoor ging met middenvelder Rasmus Elm.

De 21-jarige middenvelder wordt door bondscoach Lars Lagerbäck van Zweden het grootste talent van het land na Zlatan Ibrahimovic genoemd. Elm hierover tegenover Voetbal International: "Hij was een groot talent toen hij bij Ajax kwam en is daarna bij Inter steeds beter geworden en uitgegroeid tot een topper met zijn transfer naar FC Barcelona als beloning."

"Ik hoop eenzelfde weg af te leggen," zegt Elm. "Dat Lagerbäck dit over mij zegt, zie ik als een groot compliment. Ik doe er alles aan om een goede voetballer te worden."

Elm ziet AZ als een bewuste keuze in zijn loopbaan. "Ik wil niet in één keer te grote stappen maken, bijvoorbeeld door meteen naar een Europese topclub te gaan, voor zover ik daar naartoe kon. Ik ben bij diverse clubs op bezoek geweest en AZ maakte de beste indruk op mij. Een goede, stabiele club met een goede spelersgroep, een goede trainer en een prima organisatie."