Verdeeldheid in Heerenveen over ontslag Sollied

Peterselieman
Sc Heerenveen en trainer Trond Sollied gingen aan het begin van deze week uit elkaar. Jan de Jonge werd aangesteld als de nieuwe coach van een spelersgroep, die niet volledig achter het vertrek van de Noor staat.

Het besluit om niet verder te gaan met Sollied kwam dan ook hard aan bij de spelers van Heerenveen. "We waren net vijf competitiewedstrijden onderweg," zegt aanvoerder Michel Breuer over het gebeuren tegen De Telegraaf. "Dan komt het ontslag van een trainer onverwacht."

Sollied kreeg het verwijt dat hij te weinig communiceerde met zijn spelersgroep. Breuer kan zich niet vinden in deze kritiek. "Zo hebben wij dat niet ervaren. Ik denk dat je altijd aan elkaar moet wennen. Bovendien hebben we vorig seizoen onder Sollieds aanpak wel de beker gewonnen."

Ook voor de assistenten Chris van Puyvelde en Henk Herder viel aan het begin van deze week het doek. "Van Puyvelde en Sollied zaten volledig op één lijn," legt algemeen directeur Yme Kuiper deze beslissing uit. "We waren bovendien van mening dat wij een volledig frisse start moeten maken. Daarom hebben we besloten om Henk niet meer bij het eerste elftal te betrekken, maar een andere functie in de technische staf te zoeken."