Vermeer gaat tot medio 2013 bijtekenen bij Ajax

Peterselieman
De Telegraaf meldt dat Ajax zo goed als een akkoord heeft bereikt met doelman Kenneth Vermeer over een nieuw en verbeterd contract. Zodra de afspraken schriftelijk zijn vastgelegd, zet Vermeer zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2013.

Vermeer werd vorig seizoen door de toenmalige trainer Marco van Basten geruime tijd onder de lat gezet bij Ajax ten koste van Maarten Stekelenburg. Hierdoor kwam de sluitpost tot 22 competitiewedstrijden. Onder Martin Jol is Vermeer weer tweede keus achter Stekelenburg.

De afspraak dat er tussen Ajax en Vermeer gepraat zou gaan worden over een nieuw contract dateert nog uit de tijd dat Van Basten de scepter zwaaide bij Ajax. Opvolger Jol stond echter ook achter deze beslissing. Van Stekelenburg is bovendien bekend dat hij ooit eens zijn geluk wil gaan beproeven buiten Nederland. In dat geval zou Vermeer doorschuiven en de nieuwe eerste keeper worden van Ajax.

Uiteindelijk duurden de onderhandelingen toch langer dan verwacht. Dit kwam omdat Ajax Vermeer voor vijf jaar aan de club wilde binden. De goalie zelf wilde voor één jaar minder tekenen.