Loovens stevent af op basisplaats

Peterselieman
Het ziet er naar uit dat Glenn Loovens komende zaterdag in de oefeninterland tegen Japan zijn debuut gaat maken voor het Nederlands elftal. Loovens werd woensdag in alle partijvormen naast vaste basisspeler Joris Mathijsen gezet.

Loovens zit voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Toen André Ooijer (PSV) zich maandag bovendien afmeldde, werd de kans al groot dat de verdediger van Celtic zaterdag zal debuteren voor Oranje.

"Ik had er zelfs geen rekening mee gehouden dat ik zou worden opgeroepen. Of Bert van Marwijk lid is van de fanclub van Glenn Loovens? Je zou het bijna zeggen," zei Loovens erg lachend over tegen De Telegraaf.

"Hij heeft me tenslotte ook in de hoofdmacht van Feyenoord laten debuteren. Nu ga ik er alles aan doen om bij Oranje te blijven, hoewel ik in beide duels niet rekende op speeltijd."

Na het duel tegen Japan wacht woensdag de laatste WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal. In Glasgow is Schotland de tegenstander. Voor Celtic-speler Loovens een mooi podium om op in actie te komen.

"Het duel in Glasgow is uiteraard heel speciaal voor mij. Veel ploeggenoten bij Celtic spelen ook in de Schotse nationale ploeg," vertelt de voormalig Feyenoorder hierover. "Zij vonden het ook heel leuk voor mij dat ik ben uitgenodigd. Dit is natuurlijk ook fantastisch. Bijna niet te geloven."