[MotoGP] Ducati blijft aan Pedrosa trekken

Peterselieman
Het MotoGP-team van Ducati hoopt nog steeds Dani Pedrosa voor 2010 vast te leggen. De Spanjaard heeft volgens Honda Motorsport-president Tetsuo Suzuki een mondelinge overeenkomst met zijn huidige team, maar deze moet nog steeds bevestigd worden.

Van de huidige Ducati-rijders zit Casey Stoner aan de kant met een mysterieuze ziekte en maakt Nicky Hayden weinig indruk, alhoewel hij vorige week op Indianapolis zijn eerste podium behaalde. Ducati-baas Livio Suppo was blij met het resultaat, maar hij beseft tegelijkertijd dat de Amerikaan niet bij de groep toprijders die uit Valentino Rossi, Jorge Lorzeno, Stoner en Pedrosa bestaat, behoort.

"We zijn zeer blij met het podium van Nicky," zei Suppo tegen Italia1. "We hadden wat geluk met twee crashes, maar desondanks verdiende hij een goed resultaat, omdat hij nooit opgegeven heeft en zijn motorfiets verbeterd is."

"Er zijn vier jongens van een andere categorie en van de menselijke rijders was hij degene die er bij zat. Een van de toprijders heeft nog niet getekend. Een plaats voor Nicky kan altijd gevonden worden," zei Suppo die weet dat Hayden nog een contract voor 2010 bij zijn renstal heeft.