FC Oss haalt twee spelers

Sjors (Sj0rSz)
FC Oss heeft zich vlak voor het verstrijken van de deadline van 18.00 uur versterkt met twee spelers. Het gaat om Joël Tshibamba en Patrick Lip.

Op basis van de samenwerkingsovereenkomst, die er bestaat tussen FC Oss en NEC, zijn beide clubs overeengekomen dat Joël Tshibamba voor het resterende deel van het seizoen gehuurd wordt van NEC. Hij is een spits die vorig seizoen tienmaal in actie kwam voor NEC. In deze periode trof hij drie keer doel.

In de winterstop is er een evaluatiemoment gepland. Indien Tshibamba goed presteert, bestaat voor hem de mogelijkheid om terug te keren naar NEC. Maandagavond wist de aanvaller nog tweemaal te scoren in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Jong Ajax.

Daarnaast komt ook Patrick Lip het komende halfjaar op huurbasis over van BV Veendam. Deze voetballer is een aanvallende middenvelder die 89 duels heeft gespeeld voor BV Veendam en scoorde daarin zeven maal.

Ook met Lip is er een evaluatiemoment gepland in januari. Beide partijen zullen in de winterstop bepalen of de samenwerking voortgezet gaat worden. Soccer International heeft een goede rol gespeeld bij de totstandkoming van deze overeenkomst.