Ecclestone: "Singaporerel kan gevolgen hebben"

Peterselieman
Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft gezegd dat de beschuldiging van Nelson Piquet jr. aan het adres van Renault over zijn crash in Singapore nare gevolgen kan krijgen. Mocht het Franse team de Braziliaan opzettelijk hebben laten crashen, dan riskeert de renstal een straf.

Piquet jr. vertelde afgelopen weekend aan de Braziliaanse media dat hij vorig jaar in de Grand Prix op Marina Bay bewust gecrasht is. Daarop stelde de autosportfederatie FIA een onderzoek in. "Maar ik weet niet of ze waar zijn of niet. Het is allemaal heel vreemd voor me, ik weet de waarheid niet," zei Ecclestone tegen Autosport over de beschuldigingen.

De Formule 1-baas denkt dat als het waar is, dat Renault flink in de problemen zit. "Maar Piquet heeft dan net zulke grote problemen. Als ik tegen je zeg dat je een bank moet beroven en je wordt gepakt, dan kun je ook niet zeggen: 'Tja, Bernie zei dat ik het moest doen'."

Volgens The Times kan het zo zijn dat als Renault in staat van beschuldiging wordt gesteld het uit de Formule 1 vertrekt. Maar daar is volgens teambaas Flavio Briatore voorlopig nog geen sprake van. "En het kan natuurlijk ook gewoon een gerucht zijn, omdat Nelson geïrriteerd is door zijn ontslag."