Ferrari: "Massa pas in 2010 terug"

Peterselieman
Het Formule 1-team van Ferrari verwacht coureur Felipe Massa pas volgend jaar terug in de bolide. De Braziliaan bezocht maandag dokter Steve Olvey in Miami en hij zei dat Massa volledig zal herstellen. Wel zal de Ferrari-coureur volgens het team binnen enkele dagen plastische chirurgie ondergaan.

"De resultaten van het onderzoek zijn verwelkomd in Maranello in de zin dat Felipe volgend jaar voor 100% zeker aan de start zal kunnen staan," luidde een officiële verklaring. Wel zal Massa een operatie moeten ondergaan waarbij hij een plaatje in zijn schedel krijgt. Hierdoor kan hij dit jaar niet meer in actie komen.

Pas als Massa geopereerd is en hij hersteld is, zal hij weer kunnen gaan trainen. "Ik ben erg blij met de uitkomsten van de tests," zei Massa. "Na een kleine operatie die ik in de komende dagen moet ondergaan, zal ik weer naar de sportschool kunnen gaan om weer wat in vorm te komen en weer wat tests op de karts te kunnen gaan doen."

"Op de baan in een Formule 1-auto? Laten we stap voor stap doen. Ik ga me nu richten op fysieke inspanning en dat is al een mooie stap vooruit."

Wie Massa gaat vervangen op Monza is nog niet duidelijk. Verwacht wordt dat Ferrari het binnen 48 uur duidelijk zal maken. Luca Badoer zal waarschijnlijk niet meer terugkeren voor de Italiaanse renstal, omdat de Italiaan in Valencia en op Spa-Francorchamps niet kon imponeren.