'Ranieri volgt Spalletti op bij AS Roma'

Bas (skittelman)
Luciano Spalletti is niet langer meer de trainer van AS Roma, zo melden de media in Italië. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Claudio Ranieri de nieuwe oefenmeester van de giallorossi, die de Serie A teleurstellend zijn begonnen met twee nederlagen.

Spalletti werd in de zomer van 2005 aangesteld als nieuwe trainer van Roma. Na een wat moeizaam begin begon de trainer uit Certaldo successen te boeken met de giallorossi. Zo werd in 2007 en 2008 de Coppa Italia gewonnen en was men in 2008 dichtbij de vierde scudetto in de clubhistorie. Internazionale slaagde er uiteindelijk toch in om Roma voor te blijven in de stand.

In het voorbije seizoen ging het daarentegen een stuk minder met Roma, dat in de competitie op de zesde plaats eindigde en zich zo niet plaatste voor de Champions League. In de huidige jaargang pakten de Romeinen nog geen punt in competitieverband.

De opvolger van Spalletti wordt volgens de media in Italië Claudio Ranieri. De in Rome geboren Ranieri was de afgelopen twee jaar trainer van Juventus, maar werd in mei ontslagen vanwege tegenvallende resultaten.