Horner: "Button staat snel onder druk"

Peterselieman
Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat Jenson Button snel punten moet gaan scoren, anders raakt hij zijn vrijwel zekere titel kwijt. De Brit heeft al sinds Turkije geen goed resultaat meer geboekt en de concurrentie is in de laatste vijf races dichterbij gekomen.

Brawn-teamgenoot Rubens Barrichello staat nog maar op zestien punten, terwijl Red Bull-coureur Sebastian Vettel negentien punten achterstand heeft. Dus als Button niet snel zijn vorm terugvindt, dan wordt het volgens Horner lastig voor hem. "Barrichello is de laatste twee races tien punten ingelopen en Sebastian hier zes en hij (Button, red.) heeft sinds Instanbul begin juni geen goed weekend meer gehad."

"Hij kan niet door blijven gaan met zulke raceweekenden zonder in de komende races in punten er voor gestraft te worden. Er zijn nog vier paarden in de race tussen nu en het einde van het kampioenschap," zei Horner.

De Oostenrijker verwacht dat er in de laatste vijf races van het jaar nog een wending in het kampioenschap komt in het voordeel van zijn rijders. "Sebastian staat nog maar op negentien punten en hoewel Mark niet scoorde, hebben beide rijders nog steeds een kans om hem in te halen," meldt Horner die nog geen van de coureurs het voordeel wil geven, omdat beiden op maar 1,5 punt van elkaar staan in het klassement.