Been: "Team heeft grote stappen gemaakt"

Rauzer
Feyenoord leek te gaan verliezen van FC Twente, maar door een laat toegekende strafschop van Roelof Luinge schoot Roy Makaay alsnog de gelijkmaker binnen: 1-1.

In de eerste helft was Feyenoord beter dan FC Twente, maar verzuimde het de kansen af te maken. Zo miste Jonathan de Guzman een grote kopkans en schoot Andwélé Slory op de paal. "We hebben FC Twente in leven gehouden", aldus Been na afloop op de persconferentie. "We speelden in de de eerste helft ongelooflijk goed, we hebben geloof ik wel zeven goede kansen gekregen. De tweede helft verschilde qua niveau teveel met de eerste. Misschien hebben we teveel met onze krachten gesmeten. Aan de bal moeten we rustiger worden, want we willen in een veel te hoog tempo naar voren."

Verrassend genoeg was het Twente dat halverwege de tweede helft de leiding greep. Been: "In de fase daarna heeft Twente ons weer in leven gehouden. Als club en ploeg moet je heel dankbaar zijn dat je dan nog de 1-1 hebt gekregen. Op basis van negentig minuten hebben we minimaal een punt verdiend. Op basis van de eerste helft eigenlijk drie", aldus Been, die zeer te spreken is over de ontwikkeling van zijn team. "Het elftal heeft grote stappen gemaakt. Over het algemeen ben ik ongelooflijk blij met de manier waarop we spelen. Het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken is dat het vandaag teveel met de krachten heeft gesmeten in de eerste helft."