Ferrari wacht met rijderskeuze voor Monza

Peterselieman
Het Formule 1-team van Ferrari wacht nog met de beslissing over welke coureur voor de renstal in Monza zal gaan rijden. Felipe Massa zal namelijk maandag in Miami tests ondergaan bij dokter Steve Olvey die kan zeggen hoe lang de Braziliaan nog aan de kant zal staan.

Luca Badoer heeft voor Ferrari nog geen potten kunnen breken en de Italiaanse renstal is gebrand op een goed resultaat in eigen land. Mocht Massa fit genoeg bevonden worden, dan neemt hij weer plaats in de scharlakenrode bolide. Anders is die plek voor Badoer, maar nog waarschijnlijker voor een andere coureur bestemd.

"Wat we in de volgende races gaan doen, dat vertellen we in de komende drie dagen," zei teambaas Stefano Domenicali. "We houden rekening met de medische check die Felipe morgen ondergaat, daarna gooien we alle kaarten op tafel en tenslotte maken we als alles besproken is een beslissing."

Als vervanger van Massa staat Giancarlo Fisichella bovenaan het lijstje. De Italiaan eindigde vandaag in de Grand Prix van België als tweede met zijn Force India achter de Ferrari van Kimi Räikkönen. De Fin kan met deze winst de rijdersplannen voor 2010 van de Italiaanse renstal in de war schoppen, omdat er sterke geruchten zijn dat Fernando Alonso in 2010 voor Ferrari zal rijden.

"Niemand heeft er vanuit het team iets over gezegd. Er is veel speculatie en ik hoop dat jullie dat op gaan schrijven, want als dit Kimi's reactie is, dan moeten jullie dat dag en nacht doen. Het is belangrijk om de situatie te begrijpen en ik denk niet dat het een discussie is die we vandaag moeten gaan starten. Dat is mijn antwoord."