Force India uitzinnig na eerste podium

Peterselieman
Force India behaalde vandaag in de Grand Prix van België haar eerste punten in de historie. Giancarlo Fisichella werd op Spa-Francorchamps tweede op minder dan één seconde van Kimi Räikkönen. Het team was met dit resultaat extreem blij.

"Het was wederom een fantastische dag en het resultaat was zeer goed," zei Fisichella. "Voordat we naar Spa gingen heb ik het team gevraagd of we blij zouden zijn met plaats acht en dat zou een fraai resultaat zijn geweest, maar tweede worden is gewoon een droom. Ik ben eerlijk gezegd wat teleurgesteld, omdat we hadden kunnen winnen. Ik had wat pech met de safety car, want Kimi haalde me na de herstart in en gebruikte daarbij zijn KERS."


Fisichella in actie tijdens de eerste vrije training op Spa

"Ik was sneller dan hem, maar dankzij de KERS kwam ik hem niet voorbij, omdat het onmogelijk was om snel te gaan op het rechte stuk. Maar dat neemt niet weg dat het een fantastisch resultaat is, zowel op het asfalt als in de fabriek om dit te bereiken. Na gisteren had ik er vertrouwen in punten te scoren, het is positief voor het kampioenschap en voor de komende races. Ik wil iedereen bedanken."

Teameigenaar Vijay Mallya was erg blij met het behaalde resultaat. "Ik ben zo trots op deze race, welke de boeken in zal gaan als de race waarin de allereerste WK-punten door Force India zijn behaald. Het was een fantastische zaterdag, een fantastische race en om ons eerste podium en onze eerste kampioenschapspunten is echt ongelofelijk. We hebben hard gewerkt om dit via geplande upgrades uit de fabriek te bereiken. We kunnen met zijn allen trots zijn op alle inspanningen."