Wenger: "We hadden recht op de zege"

Sjors (Sj0rSz)
Arsène Wenger reageerde gisteravond gefrustreerd op het verlies van zijn ploeg in de topper tegen Manchester United (2-1). De trainer van de ploeg uit Londen was namelijk van mening dat zijn mannen recht hadden op de zege.

Andrei Arshavin bracht The Gunners nog op voorsprong, waarna Robin van Persie de gelegenheid had om de score te verdubbelen. Mike Dean, de arbiter van dienst, benadeelde de ploeg uit Londen uiteindelijk door The Mancunians een strafschop te geven en een treffer van Van Persie af te keuren.

Dit schoot Wenger in het verkeerde keelgat, waarna hij naar de tribune werd gestuurd. De trainer van Arsenal zou namelijk teveel commentaar op de leiding hebben. "Het moeilijke hieraan is dat wij beter waren en toch hebben we verloren," blikte de trainer terug. "We waren gevaarlijker voor het doel en op het moment dat we de 0-2 konden maken, scoorden zij twee keer achter elkaar. Dat is ongelooflijk."

Toch blijft Wenger met een positieve blik naar de toekomst kijken. "Ik wil graag de positieve punten uit deze wedstrijd onthouden, omdat ik denk dat we goed met deze teleurstelling om kunnen gaan. Dit team heeft een geweldige toekomst en kan een echte titelkandidaat zijn. Maar natuurlijk is het even slikken dat we naar huis gaan zonder punten."