Uitslag AC Milan - Internazionale

Rauzer
Internazionale heeft niet meer dan 45 minuten nodig gehad om haar stadsgenoot de nek om te draaien. In de rust stond het al 0-3 en voor Inter en speelde Milan met nog maar tien man.

Internazionale, met Wesley Sneijder op 10, begon voortvarend aan het duel. Toch duurde het een half uur voordat de regerend landskampioen op voorsprong kwam dankzij Thiago Motta en zeven minuten later was het al 0-2 door een benutte penalty van Milito.

In het laatste kwartier voor de rust vond er een vreemd voorval plaats met Gattuso, die in de 35e minuut een gele kaart kreeg en vlak daarna geblesseerd raakte. Clarence Seedorf stond klaar om hem te vervangen, maar nam ruim zijn tijd voor zijn warming-up voor zodat Gattuso nog moest blijven staan. In die tijd maakte hij een overtreding op Sneijder, waarna hij met zijn tweede gele kaart kon gaan douchen en Seedorf weer plaats kon nemen op de bank.

In de blessuretijd van de eerste helft is het Maicon die namens Internazionale de 0-3 binnentikt. Na rust komen Seedorf, Ambrosini en Klaas-Jan Huntelaar nog in het veld voor AC Milan, maar ook zij kunnen niet voorkomen dat Inter een vierde maakt via Dejan Stankovic. In de 73ste minuut wordt de voor Inter debuterende Sneijder gewisseld voor Vieira.