Force India erg blij met poleposition

Peterselieman
Giancarlo Fisichella zorgde in de kwalificatie voor de Grand Prix van België voor een grote verrassing. De Force India-coureur behaalde de eerste poleposition uit de historie van het team. Hij bleef met een tijd van 1:46,308 iedereen voor. Adrian Sutil start als elfde.

"Dit is een ongelofelijke dag voor het team," zei Sutil. "Ik wil Giancarlo feliciteren, want het is een geweldig resultaat voor hem en een boost voor het team. We hebben hard gewerkt, dus de jongens verdienen het. Voor mezelf was het een goede sessie, maar ik kon de zachte banden niet helemaal goed benutten. Normaal gesproken hadden we in Q3 gekomen zijn, maar vanaf plaats elf zijn punten nog steeds mogelijk. In de lange runs zijn we goed, de auto is goed en ik voel me goed."

Fisichella is blij met de vierde poleposition uit zijn carrière. "Dit is een van mijn favoriete banen. Ik deed het er in het verleden altijd goed en ik was er van overtuigd dat ik dit jaar weer competitief zou zijn. Ik had niet verwacht op pole te staan. Dit is fantastisch, het is net een droom. Ik ben blij voor mezelf, voor het team, voor de monteurs en de engineers die fantastisch werk hebben verricht. Ze hebben een grote stap voorwaarts gezet in Valencia, zeker als je het budget en onze hulpbronnen ziet. Vanochtend hadden we een klein ongelukje, want ik raakte een konijn. Mijn engineer zei dat het geluk zou brengen en dat was het geval. Ik ga nu niet voor de punten, maar voor meer. We zijn nu al zo ver dat we het af moeten maken ook!"