Braziliaans damespodium beachvolley

Sally (Tessa)
Het podium bij de dames was compleet Braziliaans gekleurd op het Swatch FIVB World Tour - The Hague Open beachvolleybal. Onder het toeziend oog van diverse enthousiast Braziliaanse fans wonnen Larissa Franca en Juliana Felisberta da Silva van Maria Antonelli en Talita Antunes.

In een eenzijdige finale waren Felisberta en Franca een stuk sterker dan hun landgenoten. Ze speelden dit seizoen al vijf keer in World Tour tegen elkaar. Daarin werd het steeds een driesetter. Deze keer waren Juliana en Larissa echter een klasse apart en wonnen met 2-0 (21-16 en 21-15). Het duo haalde een zeer hoog niveau en bracht het ruim aanwezig publiek op de banken. Dit betekende al de zevende World Tour-titel dit jaar voor dit team en zij bewijzen daarmee het beste beachvolleybal van de wereld te spelen.

Vivian Danielle Cunha en Angela Vieira eindigden op de derde plaats. Ze wonnen van de Tsjechische Sona Novakova en Lenka Hajeckova (21-14, 15-21 en 15-11) die Marleen van Iersel en Sanne Keizer verslagen hadden. In het ziekenhuis werd vandaag duidelijk dat Van Iersel gisteren haar vierde teen gebroken heeft. In de tweede set landde Keizer op haar voet. Een botsplinter is van haar teen afgebroken. Volgens de dokter is het een mooie breuk en mag Van Iersel over drie dagen weer gaan trainen op geleide van de pijn. "Waarschijnlijk zal ze nog wel een week of vijf, zes last houden van haar teen."

Na de strijd om de derde en vierde plaats werd afscheid genomen van Rebekka de Kogel-Kadijk. Vorig jaar speelde zij haar laatste wedstrijden. Enkele weken geleden werd ze voor het eerst moeder. In haar imposante carrière werd zij negen keer Nederlands Kampioen, won ze vier zilveren medailles bij het EK, won ze één World Tour in China (2003) en was ze drie keer de beste op de Europese Tour (2007: twee keer, 2008).