Schuil/Nummerdor halen halve finale

Sally (Tessa)
Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben zaterdag in de kwartfinale van de Swatch FIVB World Tour - The Hague Open beachvolleybal gewonnen van de Braziliaanse Benjamin Insfran en Franco José Vieira Neto.

Nummerdor en Schuil, al zestien officiële wedstrijden op een rij ongeslagen, spelen zondagmorgen om elf uur de halve finale. De tegenstanders zijn Kristjan Kais en Rivo Vesik, de als tiende geplaatste Esten.

In de eerste set kwamen de Nederlandse 'slow starters' op achterstand (2-5). Halverwege de set kregen de Brazilianen een gele kaart vanwege aanmerkingen op de leiding. Het einde van deze set was zeer spannend. Het Oranje duo wist het derde setpunt te scoren (23-21).

De Nederlanders begonnen ijzersterk aan de tweede set. Door uitstekend verdedigend werk van Nummerdor konden de mannen gelijk uitlopen (8-4). Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven door het ervaren Nederlandse koppel. Het eerste wedstrijdpunt was direct raak (21-16).

Op het eerste oog leek de kwartfinale van de World Tour beachvolleybal in Den Haag een uiterst eenvoudig klusje voor Nummerdor en Schuil. In werkelijkheid was het gunstige resultaat te danken aan het volledig doorgronden van de ervaren Braziliaanse tegenstanders Franco en Benjamin. Zeer opvallend was het hoe Nummerdor talloze keren op de goede plek in het achterveld zat. Nummerdor: "Vooral in de tweede set had ik het gevoel dat ik ze te pakken had. Vaak is het ook gokken en dat pakte goed uit." Ook Schuil, toch iemand die nou niet bekend staat vanwege zijn spectaculaire reddingen, plukte heel handig nog veel ballen op net voordat ze het zand dreigden te raken.