Uitslag Bayern München - VfL Wolfsburg

Sjors (Sj0rSz)
Het was een cruciaal duel voor Louis van Gaal. De werkwijze van de Nederlander sloeg de eerste weken nog niet aan. Tegen landskampioen VfL Wolfsburg moest het gebeuren en het gebeurde. Bayern München won met 3-0.

Tegen landskampioen VfL Wolfsburg wisten de manschappen van Van Gaal, met Arjen Robben op de bank, echter op voorsprong te komen. Het was aankoop Mario Gomez die in de 27e minuut Bayern München verdiend op voorsprong brengt.

Tot de rust liet Bayern in ieder geval zien dat het wilde en domineerde het de wedstrijd. Wolfsburg was passief en met de rust stond de 1-0 nog op het bord.

Bayern speelde beter, maar er veranderde wat op het veld op het moment dat Arjen Robben binnen de lijnen kwam. Hij bracht direct dreiging met zich mee. Op het moment dat Frank Ribéry in de 63ste minuut ook het veld betrad, gingen de twee direct samenspelen. Het gevolg: De 2-0 door Arjen Robben na een assist van Ribéry.

Het werd uiteindelijk nog mooier voor het duo RibRob, zoals zij in de Duitse media worden genoemd. Na een pass van Ribéry speelde Robben verdediger Andrea Barzagli uit en scoorde zijn tweede doelpunt bij zijn debuut. Gomez kreeg nog een geweldige kans op meer, maar de stand bleef steken op een uitstekende overwinning voor Van Gaal en een droomdebuut voor Arjen Robben.