[GP2] Uitslag België race 1

Peterselieman
Alvaro Parente heeft de eerste race van de GP2 in België gewonnen. De Portugees won op Spa-Francorchamps voor Nico Hülkenberg en Lucas di Grassi. Giedo van der Garde reed zichzelf naar een keurige zevende plaats.

Het veld was bij de start wat uitgedund, omdat Team Coloni door een juridische strijd niet aan de start verscheen, Franck Perera zich niet kwalificeerde en Michael Herck, Sergio Pèrez en Ricardo Teixeira door andere redenen ook niet aan de start konden verschijnen. Parente kwam als beste weg voor Hülkenberg en Di Grassi. Van der Garde kende een goede start en klom op naar plaats zes. Achter de Nederlander sloot Vitaly Petrov aan die een fout in Eau Rouge enkele plaatsen teruggevallen was.

Niet veel later viel de Rus met een rokende motor uit, waardoor zijn kansen op het kampioenschap vrijwel nihil zijn nu. De pitstops zorgden niet voor grote veranderingen vooraan. Na vijftien ronden was de safety car noodzakelijk nadat Luca Filippi in Les Combes spinde en Davide Valsecchi er vol bovenop knalde. Achter de safety car werd thuisrijder Jerome d'Ambrosio door de wedstrijdleiding naar binnen geroepen omdat zijn motor rookte.

Met nog twee ronden te gaan was het Stefano Coletti die hard in Eau Rouge crashte. De Monegask raakte een bandenstapel en zijn auto vatte zelfs vlam, maar een blessure hield hij niet aan het voorval over. Hierdoor wist Parente te winnen voor Hülkenberg, Di Grassi, Pastor Maldono, Diego Nuñes, Roldan Rodríguez, Van der Garde die in de slotfase een fout maakte en zodoende een plaats terugviel en Kamui Kobayashi.

Uitslag GP2 België race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 A. Parente Ocean Racing Technology 54:12.000
2 N. Hulkenberg ART Grand Prix + 0.943
3 L. Di Grassi Racing Engineering + 3.179
4 P. Maldonado ART Grand Prix + 3.468
5 D. Nunes iSport International + 4.105
6 R. Rodriguez Piquet GP + 4.349
7 G. van der Garde iSport International + 4.687
8 K. Kobayashi DAMS + 5.459
9 E. Mortara Arden International + 5.972
10 D. Clos Racing Engineering + 7.315
11 N. Panciatici Durango + 10.474
12 S. Coletti Durango + 2 ronden
13 J. Villa Super Nova International + 3 ronden
DNFJ. d`Ambrosio DAMS + 5 ronden
DNFL. Filippi Super Nova International + 12 ronden
DNFD. Valsecchi Barwa Addex+ 12 ronden
DNFK. Chandhok Ocean Racing Technology + 18 ronden
DNFD. Rigon Trident Racing + 18 ronden
DNFV. Petrov Barwa Addex+ 19 ronden
DNFA. Valerio Piquet GP + 25 ronden
DNFS. Perez Arden International + 25 ronden
DNFM. Herck DPR + 25 ronden
DNFR. Teixeira Trident Racing + 25 ronden