Van den Heuvel trekt nog geen conclusies

Sjors (Sj0rSz)
Niet de mannen van Oranje, maar die van Engeland staan zondag in de EK-finale. Bondscoach Michel van den Heuvel pareerde na afloop de kritiek.

De bondscoach vond dat zijn ploeg eerder had moeten terugslaan na de achterstand tegen Engeland. Maar toen de gelijkmaker eenmaal was gemaakt, was het beste er bij Oranje af. "We lieten het na om de wedstrijd te killen," zei hij. "De power ontbrak. De kracht was weg."

Ondanks de negen strafcorners die Oranje mocht nemen. "Dat mijn ploeg negen corners kreeg, vind ik zelfs een compliment waard. Volgens mij is zo'n aantal zeldzaam in een topwedstrijd. En vergeet niet dat het Engelse hockey de laatste jaren sterker is geworden. Mijn groep is een ploeg in ontwikkeling."

En nee, daarmee probeerde hij zich niet te verschuilen, benadrukte Van den Heuvel. "Je moet eerst samen dingen meemaken. Dat is nodig om dingen te laten veranderen. En de wereldtop bij de mannen is nu eenmaal heel breed. Of er nog rek zit in deze groep? Dit is niet het moment om nu al conclusies te trekken. Maar ik weet een ding zeker: deze jongens zijn er allemaal kapot van dat we niet in de finale staan."