Honda opgeroepen voor duel tegen Oranje

Ermin (TheClown1)
De Japanse bondscoach Takeshi Okada heeft Keisuke Honda opgeroepen voor het oefenduel tegen Nederland volgende week zaterdag in Enschede. De middenvelder van VVV-Venlo is geen nieuwkomer in het elftal. Hij debuteerde vorig jaar al in het Japans elftal.

Voor de Catania-spits Takayuki Morimoto is het wel de eerste keer dat hij voor zijn land mag uitkomen. De 21-jarige spits is al goed voor negen doelpunten in de Serie A. Vorig weekend scoorde hij het openingsdoelpunt voor Catania tegen Sampdoria.

Middenvelder Shunsuke Nakamura van Espanyol, Junichi Inamoto van Rennes en Makoto Hasebe van Wolfsburg zijn de andere drie opgeroepen internationals die in Europese competities spelen. De eerste doelman, Seigo Narazaki, ontbreekt in de opstelling. Hij brak vorige week een vinger en zal ruim twee maanden uit de roulatie zijn.

Verder wacht op 9 september het oefenduel tegen Ghana voor de Japanners. De wedstrijd zal in Utrecht plaatsvinden. Japan is net als Nederland al geplaatst voor het WK in Zuid-Afrika volgend jaar.