Isinbayeva slaat hard terug na mislukt WK

Peterselieman
Polsstokhoogspringster Yelena Isinbayeva heeft bij Golden League-wedstrijden in Zürich zich gerevancheerd voor het mislukte WK in Berlijn. De Russin haalde een hoogte van 5,06 meter, waarmee zij het wereldrecord met één centimeter verbeterde.

Isinbayeva bleef door haar winst in de race voor de jackpot die één miljoen dollar bedraagt. In Berlijn haalde ze haar aanvangshoogte niet en leverde ze haar titel in. De Poolse Anna Rogowska won de titel met 4,75 meter; nu werd ze met één centimeter meer tweede.

Ook Sandy Richards bleef in de race voor de jackpot. De Amerikaanse wereldkampioene raffelde de 400 meter af in 48,94 seconden, wat de beste seizoenstijd betekende. Bij de mannen is Kenenisa Bekele nog in de race voor de jackpot. De Ethiopiër won in Zwitserland wederom de 5.000 meter.

Kerron Stewart viel af in Zürich. Ze verloor de 100 meter van Carmelita Jeter. De Amerikaanse bleef met 10,86 als enige onder de elf seconden. Usain Bolt won de 100 meter bij de mannen. De Jamaicaan liep op zijn gemak naar 9,81 seconden. Tenslotte werd Bram Som vierde op de 800 meter. Hij moest het in de eindsprint afleggen tegen David Lekuta Rudisha, Alfred Kirwa Yego en wereldkampioen Mbulaeni Mulaudzi.